Μενελάου 35 & Αγ. Θηρεσίας - Νέο Ηράκλειο
Ώράριο εργασίας: 24 Ωρες Service - 7 Ημέρες/ Εβδομάδα
Breadcrumb Image
Υδρομασάζ
Home Υδρομασάζ

Υδρομασάζ-Spa

Υδρομασάζ

Το νερό είναι ένα απαραίτητο στοιχείο της ζωής μας –μετά το οξυγόνο, είναι το δεύτερο πιο σημαντικό στοιχείο, μια πηγή ενέργειας που εξασφαλίζει μακροζωία, ζωτικότητα και καλή υγεία. Η ευεργετική αξία του νερού είναι διαχρονικά αναμφισβήτητη. Στην αρχαία Ελλάδα, η χρήση των λουτρών ήταν μέρος της καθημερινής ζωής, φιλοσοφία και μέσο θεραπείας.

Αυτό το γνώριζε ο Ιπποκράτης, ο οποίος είναι ο πρώτος που χρησιμοποίησε το νερό για να θεραπεύει ασθενείς. Στην Κω σήμερα υπάρχει ακόμη ο χώρος που ξάπλωναν οι ασθενείς του για θαλασσοθεραπεία.

Η υδροθεραπεία χρησιμοποιεί το νερό ως θεραπευτικό μέσο. Στην εποχή μας, γίνεται με συστηματικό και επιστημονικό τροπο και έχει ενταχθεί στις εναλλακτικές θεραπείες της ιατρικής. Το μασάζ με τη χρήση του νερού αποτελεί την πιο σύγχρονη μορφή υδροθεραπείας.

Υδρομασάζ είναι η άσκηση πίεσης στο σώμα με νερό και αέρα που εκτοξεύονται από ειδικά jets και έτσι ο λουόμενος απολαμβάνει ένα καθολικό ευεργετικό μασάζ. Η κίνηση του νερού επιτυγχάνεται με τη λειτουργία αντλίας.
Το υδρομασάζ έχει πολλές εφαρμογές. Το ζεστό νερό χαλαρώνει τους συσπασμένους μυς, γι’ αυτό χρησιμοποιείται για την ανακούφιση από τη μυϊκή ένταση, τα διαστρέμματα, τους πόνους στη μέση, στην πλάτη και στον αυχένα. Η θερμότητα σε συνδυασμό με την πίεση του νερού δρουν ευεργετικά στον οργανισμό και σε πολλές παθήσεις. Οι φυσαλίδες αέρα που περιέχονται στη ροή του νερού έρχονται σε επαφή με το δέρμα και διεγείρουν την κυκλοφορία του αίματος, τις καρδιοαναπνευστικές μεταβολές και την κυκλοφορία των μεσοκυττάριων υγρών.

   Πολλές ευεργετικές ιδιότητες του υδρομασάζ προκύπτουν από την επιλογή της κατάλληλης θερμοκρασίας. Το υδρομασάζ σε θερμοκρασία σώματος (37ο C) είναι χαλαρωτικό και ηρεμιστικό. Ζεστότερο ή πιο κρύο είναι διεγερτικό. Το ζεστό υδρομασάζ μπορεί να ανακουφίσει από τους πόνους, ελέγχει τους μυϊκούς σπασμούς και προκαλεί υπνηλία. Ο σωστός χρόνος ενός υδρομασάζ κυμαίνεται από 15-20 λεπτά. Το υδρομασάζ είναι απόλαυση, υγεία και σίγουρα όχι περιττή πολυτέλεια.

 

Οφέλη

 1. Αυξάνει την περιφερειακή κυκλοφορία του αίματος.

 2. Βοηθά στη χαλάρωση και ξεκούραση του οργανισμού, ανακουφίζοντας από χρόνιους πόνους, ενοχλήσεις και κούραση που προκαλεί η επίπονη εργασία ή η υπερδραστηριότητα.

 3. Επιτυγχάνει τη μυϊκή χαλάρωση, ανακουφίζοντας τους μυς από την καταπόνηση που προκαλεί η έντονη άσκηση.

 4. Επιφέρει βελτίωση σε προβλήματα πονοκεφάλων, αυχενικού, ψύξης, μυϊκών πόνων και πόνων αρθρώσεων.

 5. Τονώνει τον μεταβολισμό και το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος.

 6. Αυξάνει τη μυϊκή δύναμη.

 7. Συνδράμει στην αποσυμφόρηση του σώματος από οιδήματα και κατακρατήσεις.

 8. Αυξάνει την ευκολία της κίνησης της άρθρωσης σε ηλικιωμένους ή καταπονημένους οργανισμούς.

 9. Βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών από τους μυς και επιτρέπει την απορρόφηση από τον οργανισμό θρεπτικών ουσιών.

 10. Βοηθά στη θεραπεία των ρευματικών παθήσεων και των τραυματισμών.

 11. Δημιουργεί αίσθημα ευεξίας και χαλάρωσης από την πίεση που προκαλούν οι εξοντωτικοί ρυθμοί της καθημερινής ζωής.

 12. Μειώνει δραστικά και άμεσα την ένταση του στρες και του άγχους και αντιμετωπίζει αποτελεσματικά φαινόμενα αϋπνίας και υπερέντασης.

 13. Βοηθά στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και του τοπικού λίπους με την επαναλαμβανόμενη πίεση στους ιστούς του δέρματος, προσδίδει ζωντάνια και φροντίδα στο κουρασμένο δέρμα και συσφίγγει αποτελεσματικά το σώμα.

 14. Διαστέλλει τους πόρους της επιδερμίδας δίνοντας την ευκαιρία για βαθύ και υγιή καθαρισμό, και η επιδερμίδα ενυδατώνεται βαθιά, θρέφεται, αναδομείται και αποκτά βελτιωμένη υφή και όψη.

Οι θεραπείες με υδρομασάζ έχουν τη δυναμική να αναβαθμίσουν την ποιότητα της υγείας και της γενικότερης κατάστασης του οργανισμού μας, για να μπορούμε να απολαμβάνουμε μια ζωή γεμάτη ενέργεια, ευεξία και δύναμη.