Μενελάου 35 & Αγ. Θηρεσίας - Νέο Ηράκλειο
Ώράριο εργασίας: 24 Ωρες Service - 7 Ημέρες/ Εβδομάδα
Back
Breadcrumb Image
Sauna-Hammam
Home Sauna-Hammam

Sauna - Hammam

Sauna – Hammam. Το Hammam ή αλλιώς Τούρκικο μπάνιο είναι ένας  θάλαμος γεμάτος υδρατμούς με υψηλή θερμοκρασία που συνήθως κυμαίνεται στους 43ο C – 55ο C.

Το Hammam εχει πολές θεραπευτικές και ευεργετικές ιδιότητες που βοηθούν στην αποθεραεία πολλών ασθενιών αλλα και στην βελτίοση ποιότητας ζωής μας στην καθημερινότητα. Μερικές από αυτά καταγράφοντε παρακάτω. 

• Χαλάρωση του μυϊκού συστήματος.
• Καθαρισμός της επιδερμίδας, ανοίγουν οι πόροι και αποβάλλονται τα νεκρά κύτταρα, με αποτέλεσμα το δέρμα να μένει πιο καθαρό, απαλό και πιο λείο από ποτέ.
• Μείωση της κούρασης και το άγχους.
• Μείωση της αρτηριακής πίεσης.
• Διεγείρει τη ροή του αίματος.
• Βοηθά στην αντιμετώπιση της αϋπνίας.
• Αποβολή τοξινών μέσω της εφίδρωσης.
• Ενισχύει την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.
• Βοηθά στη καταπολέμηση των αλλεργιών, της ξηροδερμίας και της μυϊκής δυσκαμψίας.
• Η τέλεια αποκατάσταση έπειτα από αθλητική προπόνηση.
• Βελτιώνει την ανάρρωση από κατάγματα ή μυϊκές κακώσεις.
• Βοηθά στην ανακούφιση του πόνου των οστών, των ρευματισμών και της αρθρίτιδας.

Αναλυτικά κατά πόσο ευεργετικές είναι οι ιδιότητες του χαμάμ

Πραγματικά, δε μπορείτε να φανταστείτε πόσο οφελεί στο σώμα και στην επιδερμίδα. Το χαμάμ είναι ένας υπέροχος και ευχάριστος τρόπος να προσφέρουμε στον εαυτό μας ένα λείο και καθαρό δέρμα και ένα σώμα γεμάτο υγεία χωρίς μυϊκούς πόνους και συμπτώματα κόπωσης…

Πρέπει να γνωρίζετε πως το χαμάμ είναι άκρως αποτελεσματικό όταν η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 43°C και 46°C έτσι ώστε να προκαλεί εφίδρωση λόγω της αυξημένης αυτής θερμοκρασίας. Είναι εγγυημένο το πόσο μεγάλο καλό κάνει το χαμάμ στην επιδερμίδα για αυτό και το εκτιμούν ιδιαιτέρως ο γυναικείος πληθυσμός. Η ζεστή αυτή θερμοκρασία προκαλεί τη διέγερση της ροής του αίματος και τον καθαρισμό της επιδερμίδας, σε αυτά το ιδιαίτερο περιβάλλον ανοίγουν οι πόροι και απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα και έτσι το δέρμα γίνεται πιο απαλό, λείο και υγιές.

Επίσης, είναι θετική η επίδραση του χαμάμ στον οργανισμό αφού βοηθά στην νευρομυϊκή χαλάρωση και την αύξηση της αιμάτωσης. Αποδεδειγμένα το χαμάμ είναι πολύ ευεργετικό στα άτομα που αντιμετωπίζουν παθήσεις ύπνου, ξηροδερμία, μυϊκή δυσκαμψία αλλά και στα άτομα με ιδιαίτερη ευαισθησία στις απότομες αλλαγές θερμοκρασίας.

Πριν τη χρήση του χαμάμ γίνεται πάντα ένα μπάνιο φυσικά για λόγους υγιεινής. Επίσης, η παραμονή στο χώρο του χαμάμ εξαρτάται από την ευαισθησία του καθενός στη ζέστη. Να τονίσουμε πως κατά τη διάρκεια της παραμονής στο χαμάμ η θερμοκρασία του σώματος διαρκώς ανεβαίνει και μετά από 15-20 λεπτά, φτάνει γύρω στους 40°C.

Υπάρχει αύξηση της καρδιακής συχνότητας έτσι ώστε η πίεση να διατηρηθεί στα φυσιολογικά επίπεδα. Καλό θα είναι κατά την έξοδο να γίνεται ένα κρύο ντους για να επανέλθει η καρδιακή συχνότητα και η θερμοκρασία του σώματος στα φυσιολογικά τους επίπεδα και να γίνει το κλείσιμο των πόρων της επιδερμίδας.