Μενελάου 35 & Αγ. Θηρεσίας - Νέο Ηράκλειο
Ώράριο εργασίας: 24 Ωρες Service - 7 Ημέρες/ Εβδομάδα
Breadcrumb Image
Στεγανοποίηση πισίνας
Home Στεγανοποίηση πισίνας

Στεγανοποίηση πισίνας

   Η στεγανοποίηση είναι ένα από τα πιο σημαντικά στάδια κατασκευής μιας πισίνας. Επιλέγοντας τα κατάλληλα προϊόντα στεγανοποίησης εξασφαλίζετε ότι η πισίνα θα παραμείνει λειτουργική και αισθητικά όμορφη για αρκετά χρόνια, καθιστώντας παράλληλα την επένδυσή σας οικονομικά αποδοτική από περιτά έξοδα συντήρησης και επισκευής.

Επαλειφόµενο ή έγχυτο στεγανωτικό σκυροδέµατος, τσιµεντοειδούς βάσης και ανάπτυξη κρυστάλλων.

   Στεγανοποιητικά Μπετού PENETRON® είναι ένα επιφανειακά επαλειφόμενο κρυσταλλικό κονίαμα στεγανοποίησης σκυροδέματος, το οποίο στεγανοποιεί και προστατεύει το σκυρόδεμα σε βάθος. Αποτελείται από τσιμέντο Portland, ειδικά διαβαθμισμένη χαλαζιακή άμμο και ενεργές χημικές ενώσεις. 

   Όταν το PENETRON® επαλειφθεί στην επιφάνεια του σκυροδέματος, οι ενεργές ενώσεις αντιδρούν με την υγρασία και τα παραπροϊόντα της ενυδάτωσης του σκυροδέματος, προκαλώντας μία καταλυτική αντίδραση, η οποία παράγει αδιάλυτους κρυστάλλους. Οι κρύσταλλοι «μεταναστεύουν» στο εσωτερικό των πόρων, των τριχοειδών διαδρομών και των μικρορωγμών του σκυροδέματος, μέσω του φαινομένου της ώσμωσης, εμποδίζοντας την όποια επιπλέον διείσδυση υγρασίας (ακόμη και σε υψηλή πίεση). 

   Από την άλλη, το PENETRON® επιτρέπει την διείσδυση των υδρατμών μέσα από το σκυρόδεμα (επιτρέπει στο σκυρόδεμα να «αναπνέει»). Ακόμα και μετά το πέρας της ωρίμανσης του σκυροδέματος, το PENETRON® παραμένει αδρανές εντός του σκυροδέματος και επανενεργοποιείται με την παρουσία υγρασίας, με σκοπό την σφράγιση τριχοειδών διαδρόμων και μικρορωγμών, πάχους έως 0,4 mm. 

   Πέραν της στεγανοποίησης της κατασκευής, το PENETRON® προστατεύει το σκυρόδεμα ενάντια στο θαλασσινό νερό, τα υγρά απόβλητα, τα υπόγεια νερά και πολλά άλλα χημικά διαλύματα. Το PENETRON® είναι εγκεκριμένο για χρήση σε επαφή με πόσιμο νερό και έτσι κρίνεται κατάλληλο για χρήση σε δεξαμενές αποθήκευσης νερού, ταμιευτήρες, εγκαταστάσεις επεξεργασίας νερού, κ.α. Το PENETRON® δεν αποτελεί υλικό διακόσμησης.

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

   Το επαλειφόμενο σύστημα στεγανοποίησης σκυροδέματος με ανάπτυξη κρυστάλλων PENETRON® προτείνεται για χρήση σε κάθε κατασκευή από υγιές σκυρόδεμα που πρέπει να στεγανοποιηθεί – νέα ή παλαιά. Το PENETRON® μπορεί να εφαρμοστεί, είτε από την θετική, είτε από την αρνητική πλευρά του σκυροδέματος, προσφέροντας την ίδια ακριβώς στεγανοποίηση και προστασία. Τυπικές περιοχές εφαρμογών του είναι:

 1. Δάπεδα ή τοιχία σκυροδέματος υπογείων
 2. Χώροι στάθμευσης
 3. Δάπεδα σκυροδέματος (δάπεδα, οροφές, μπαλκόνια, κ.α.)
 4. Τούνελ και υπόγειες στοές
 5. Κατασκευαστικοί αρμοί
 6. Θεμελιώσεις
 7. Εγκαταστάσεις κατακράτησης νερού
 8. Τοιχία αναχαίτησης υδάτων
 9. Κολυμβητικές πισίνες
 10. Εγκαταστάσεις επεξεργασίας νερού και αποβλήτων
 11. Κανάλια και Δεξαμενές 
 12. Γέφυρες, φράγματα και οδοποιία

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

   Γίνεται αναπόσπαστο τμήμα του σκυροδέματος και η στεγανοποίησή του διαρκεί, όσο η ζωή του. Το PENETRON® δεν πρέπει να συγχέεται με άλλα συμβατικά στεγανωτικά ή στεγανωτικά τύπου μεμβράνης, εφόσον γίνεται ένα με τη μάζα – δομή – του σκυροδέματος 

 1. Διεισδύει σε βάθος, μέσω του φαινομένου της ώσμωσης και σφραγίζει τριχοειδή, πόρους και ρωγμές του σκυροδέματος 
 2. Μπορεί να εφαρμοστεί, είτε από την θετική, είτε από την αρνητική πλευρά του σκυροδέματος  Ακόμα και εάν η επίστρωση του PENETRON® καταστραφεί, οι ιδιότητές του, στεγανοποίηση και χημική αντοχή, παραμένουν ανεπηρέαστες
 3. Ιδανικό για ιδιαίτερα υψηλές υδροστατικές πιέσεις
 4. Περισσότερο αποτελεσματικό και λιγότερο δαπανηρό από τις υδρολυτικές μεμβράνες και τα συστήματα φύλλου πηλού 
 5. Εύκολο στην εφαρμογή με χαμηλό εργατικό κόστος 
 6. Αυξάνει την αντοχή του σκυροδέματος σε θλίψη 
 7. Δεν καταστρέφεται στις ραφές, δεν σχίζεται και δεν τρυπιέται 
 8. Σφραγίζει στατικές τριχοειδείς ρωγματώσεις, έως και 0,4 mm και δεν τις επικαλύπτει ή τις γεφυρώνε