Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Ηλεκτρολύση άλατος - Ρυθμιστής PH

Ηλεκτρόλυση άλατος EVO BASIC

Το δημοφιλέστερο μοντέλο που καταξίωσε τον Ισπανικό οίκο λόγο της ευχρηστίας του και της μεγάλης διάρκειας ζωής, ενσωματώνει πλήρη αυτοματισμό χημικής ισορροπίας και καλύπτει τις ανάγκες 15-35gr/h.

Ηλεκτρόλυση άλατος NEW BS SALT

Απλή και αξιόπιστη ηλεκτρόλυση με δυνατότητα ποσοστιαίας ρύθμισης και ανασχεδιασμένη οθόνη LCD. Kαλύπτει ανάγκες 15-35gr/h

Ηλεκτρόλυση μαγνησίου EVO MAGN

Το μαγμήσιο αποτελει την 

Πλεονεκτήματα 

 Τα τελευταία χρόνια η ηλεκτρολυτική άλατος (SWC) κερδίζει συνεχώς υποστηρικτές ως μια ασφαλή, αξιόπιστη και οικονομική μέθοδο απολύμανσης του νερού της πισίνας.

 Η παραδοσιακή και πλέον χρησιμοποιούμενη μέθοδος απολύμανσης του νερού της πισίνας μέχρι στιγμής υπήρξε η χρήση χλωρίου σε υγρή ή στερεή μορφή. Αν και αυτός ο τρόπος απολύμανσης είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός, ο κίνδυνος που εμφανίζεται κατά τη μεταφορά και χρήση του επικίνδυνου και ακριβού χημικού αυτού ουσίας οδήγησε πολλούς ιδιοκτήτες πισίνας να επιλέξουν εναλλακτικές λύσεις όπως οι ηλεκτρολύτες αλκαλίων. Παρά το αρχικό κόστος, το υψηλό επίπεδο ασφάλειας, το χαμηλό κόστος λειτουργίας και η πλήρης αυτοματοποίηση καθιστούν το σύστημα αυτό την καλύτερη επιλογή.

  
Πέντε πλεονεκτήματα της Ηλεκτρολυσης Αλάτου

Η ηλεκτρόλυση άλατος είναι η διαδικασία παραγωγής υποβρύχιου με νερό από ήπια αλατισμένο νερό πισίνας. Στην διαδικασία αυτή χρησιμοποιείται ηλεκτρολύτης άλατος, ο οποίος παράγει χλώριο μέσω ενός ηλεκτροδίου.

 1. Οικονομία

Το προφανές πλεονέκτημα είναι το μειωμένο κόστος χρήσης της ηλεκτρολύσεως αλάτος.

 Για παράδειγμα, εάν ξοδεύετε 65 € την ημέρα για τη χλωρίωση μιας δημόσιας πισίνας, σε μια περίοδο πέντε ετών θα έχετε δαπανήσει  118.600 €. Το αντίστοιχο σύστημα Ηλεκτρολυτικής Αλάτος (SWC) θα κοστίσει το ¼ του ποσού αυτού, ενώ η απόσβεσή του πραγματοποιείται σε λιγότερο  από ένα έτος.

Πέραν της αρχικής τροφοδοσίας, προσθέτετε μόνο το αλάτι για να αντικαταστήσετε αυτό που χάθηκε λόγω των αντίστροφων και μη πλύσεων του φίλτρου, της εξατμίσεως και της απώλειας νερού κατά τη διάρκεια της χρήσης της πισίνας από την υπερχείλιση.

 Η διάρκεια ζωής του ηλεκτροδίου φτάνει τα 5-7 χρόνια. Το μοναδικό κόστος είναι αυτό της ηλεκτρικής ενέργειας που είναι ελάχιστο.

2. Ασφάλεια

Η ηλεκτρόλυση άλατος τροφοδοτεί αυτόματα και συνεχώς το νερό της πισίνας με χλώριο. Συνεπώς, δεν υφίσταται ανάγκη αγοράς, αποθήκευσης ή χρησιμοποίησης επικίνδυνων χημικών ουσιών είτε σε υγρή, αέρια ή στερεά μορφή.

 Ο κίνδυνος ατυχημάτων που σχετίζεται με τη μαζική αποθήκευση χλωρίου περιορίζεται, όπως και κάθε άλλο κίνδυνο που μπορεί να παρουσιαστεί λόγω της επαφής με τον επισκέπτη ή το προσωπικό. Ο ηλεκτρολύτης άλατος από την άλλη, παράγει ελεύθερο χλώριο σε χαμηλή συγκέντρωση, η οποία δεν είναι επικίνδυνη σε περίπτωση επαφής.

3. Ικανοποίηση λουόμενου

Οι μελέτες μας δείχνουν ότι πάνω από το 95% των λουομένων προτιμούν να κολυμπούν σε πισίνα με θαλασσινό νερό από ότι σε πισίνα που απολυμαίνεται με κάποιο άλλο τρόπο. Το θαλασσινό νερό έχει μαλακτικές ιδιότητες, όπου το δέρμα και τα μαλλιά έχουν απαλή και λεία υφή και όχι ξηρή και ευαίσθητη όπως συμβαίνει όταν χρησιμοποιείται χλώριο.

 Ένας άλλος πολύ σημαντικός παράγοντας είναι ότι όταν το νερό περνάει από τα ηλεκτρόδια, οι χλωραμίνες («νεκρό χλωρίο» που προκαλούν την δυνατή μυρωδιά χλωρίου και την τσούξιμο στα μάτια) καταστρέφονται, αφήνοντας κατ 'αυτόν τον τρόπο το νερό φρέσκο ​​και υγιεινό.

 Οι πισίνες με θαλασσινό νερό είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στους ανθρώπους με ευαίσθητο δέρμα ή με αλλεργία στο χλωρίο, καθώς δεν παρουσιάζουν καμία αλλεργική αντίδραση.

 Το πρόβλημα της χρήσης χημικών στο χώρο της πισίνας συνήθως εμφανίζεται εξαιτίας των πρόσθετων ουσιών που περιέχονται στις ουσίες αυτές καθώς και στη συσσώρευση με την πάροδο του χρόνου των νεκρών χλωραμινών.

 Οι ίδιοι κολυμβητές που έχουν αλλεργία στο χλώριο δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα όταν κολυμπούν σε πισίνα με θαλασσινό νερό και ηλεκτρολύτη άλατος. Η αιτία βρίσκεται στην απουσία των έτοιμων χημικών ουσιών και των άλλων ουσιών που περιέχονται και στο χαμηλό επίπεδο χλωραμινών, καθώς ο ηλεκτρολύτης παράγει εκείνη τη στιγμή το υποδόριον υδροχλωρικό οξύ που χρειάζεται για την απολύμανση της πισίνας.

4. Προστασία του Περιβάλλοντος

Το αλάτι είναι ένα ασφαλές και φυσικό συστατικό. Ένας ηλεκτρολύτης αλάτος ανακυκλώνει συνεχώς τα άλατα ώστε να μην δημιουργούνται καταλοίπα που επιβαρύνουν το περιβάλλον. Το υποχλωριωμένο νάτριο παράγεται κατά τη διάρκεια της χρήσης του ηλεκτρολυτικού άλατος, οπότε δεν έρχεστε σε επαφή με χημικές ουσίες, δεν επιβαρύνετε το περιβάλλον με χημικές ουσίες που πιθανόν να έπεφταν κατά τη μεταφορά και τη χρήση τους ενώ εξοικονομείτε ενέργεια.

Οι ηλεκτρολύτες άλατος επιτρέπουν τη χρήση θαλασσινού νερού σε πισίνες, μια διευκόλυνση που εξυπηρετεί περιοχές που είτε αντιμετωπίζουν έλλειψη πόσιμου νερού είτε προτιμούν τη χρήση θαλασσινού νερού για λόγους οικονομίας. Η χρησιμοποίηση θαλασσινού νερού καθιστά το σύστημα πιο αποτελεσματικό ενώ παράλληλα περιορίζεται η κατανάλωση ρεύματος.

5. Μειωμένη ανάγκη συντήρησης

Η μοναδική ανάγκη συντήρησης που εμφανίζεται στις πισίνες με θαλασσινό νερό είναι η περιστασιακή καθαριότητα των ηλεκτροδίων.

Οι ηλεκτρολύτες άλατος διατίθενται με δυνατότητες αυτοκαθαρισμού για να μειώσουν το βάρος της συντήρησης. Με την έννοια της αυτοκαθαρίσεως νοείται ότι ο ηλεκτρολύτης αναστρέφει περιοδικά την πολικότητα των ηλεκτροδίων ώστε να ελαττώσει την εναπόθεση του ασβεστίου σε αυτά. Οι ηλεκτρολύτες των επαγγελματικών πισίνων είναι επίσης εξοπλισμένοι με συστήματα ημιαυτόματης πλύσης των ηλεκτροδίων για τη μείωση της ανάγκης συντήρησης στο ελάχιστο.

 Είκοσι χρόνια πριν, οι πισίνες με θαλασσινό νερό αποτελούσαν εξαίρεση. Πλέον πάνω από το 35% των ιδιοκτητών πισίνων στον κόσμο χρησιμοποιούν ηλεκτρολύτες νερού.

Όταν λοιπόν μελετάτε το ζήτημα της αντικατάστασης των μεθόδων απολύμανσης των επικίνδυνων χημικών, οι παράγοντες ασφαλείας επαρκούν για να σας πείσουν, αν και είναι η εξοικονόμηση και η ελάχιστη ανάγκη συντήρησης που ωθούν τους ιδιοκτήτες πισίνων να αναβαθμίσουν το σύστημα απολύμανσης της πισίνας τους.

Μενελάου 35 και Αγ. Θηρεσίας
  Ν. Ηράκλειο Αττικής 14122

Τηλ: +30 211 7 056 024
Κιν: +30 698 34 55 430
Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.